Hur häckväxter kan göra skillnad för din trädgård och ditt hem?

Varför ska du plantera en häck? Häckar, staket och väggar utgör gränser runt våra trädgårdar, utan häckar har många fördelar framför de onaturliga alternativen som gör dem tilltalande av ett antal skäl.

Stabilisera mark

Med ett starkt och rikligt rotsystem, kan häckar erbjuda att stabilisera mark och skydda lokala ekosystem i ogynnsamma väderförhållanden. T.ex. de är särskilt fördelaktiga för landsbygden och utgör en stabil gräns för fältkanter som skyddar mot både vilda djur och boskap såväl förhindrar erosion.

Skydd mot brottslighet

Även om ett högt staket eller en vägg som är svårt att skala, är det dock inte omöjligt kan tas bort. Vissa arter av häckning har likväl täta vanor och långa taggar som gör det omöjligt utan skada när någon gör klättring över eller går genom dem Torniga eller taggiga häckar är enormt av att sätta inbrott eller inkräktare.

Integritet

Mindre blad, täta, evergreen häckar är nästan omöjliga att se igenom och är en idealisk sekretessskärm för hem i livliga områden med mycket trafik eller för att skapa ett privat trädgårdsområde var som helst. De kommer tillhandahålla integritetsskydd året runt, på grund av att de är städsegröna växter.

Husvärden

Forskningen har visat att huspriserna är höga på gator som är gröna och har lägre brottsligheten. Grönska i allmänhet, särskilt om den är väl presenterad och välvårdad, bidrar till att hindra din fastighet.

Dölj oattraktiva delar

Vi har inte alla fantastiska utsikt från fönster. En häck som Bokhäck kan snabbt mogna till en höjd växt som kommer blockera utsikten över soptunnor, tvättlinjer eller fula byggnader.

Detta är särskilt användbart om du kräver en hög skärm när kostnadskonsekvenser av väggar och staket blir ännu mer övertygande för häckar.

Lägg till färg

Många häckarter utgör en mängd färger i trädgården under hela år. Löv i nyanser av grönt, grått, gult, grädde, lime och lila, samt  med blomning, blommor, frukt och bär – en noggrant utvald häck kommer att belöna trädgårdsmästaren med färger hela säsongen.

Lämna ett svar