Slips är en lång bit tyg som bärs runt halsen. Den bärs på ett sådant sätt att den vilar runt krage på skjortan och knyts vid halsområdet. Det finns en anledning till att män och kvinnor bär ett sådant tillbehör – det är för dekoration.

Men det finns faktiskt mer än det. Det kan låta oseriöst att bära ett tygstycke enbart för dekoration, men män fortsätter fortfarande att bära det. I själva verket bär de inte bara det av modets skäl utan det har faktiskt blivit ett tillbehör som kompletterar en formell outfit.

Låt oss gå tillbaka till historien. När exakt dök slips upp? Det finns faktiskt inget exakt datum för när började slipsen. Men det finns ett tydligt minne av en instans där slips först sågs. Det var när soldaterna presenterades för Louis XIV med färgglada näsdukar bundna runt halsen som slips. Emellertid kan dessa slips ha utformats från romarna Fascilia som bärs av talare som en tyg för att värma upp sina stämband. Men att se egyptierna med sina formade krage som bärs av män och se kinesiska reliker vars halsar också är älskade med ett tygstycke, plockar bara fler människors nyfikenhet på varför män använder dem.

Ett förslag är att slipsen ökar en mans ego. Det är en symbol där den betecknar auktoritet som manifesteras av historien. Männen som bär nackstycket bärs faktiskt av människor som har högre status i samhället. Såsom cravate av tonens medlemmar, det triangulära tygstycket som bärs av egyptierna och fungerar som statussymbol och statyerna runt graven till kejsaren Shi Huang Ti som alla bär en trasa runt halsen.

Det finns ingen tydlig anledning till varför män bär designer-slips.. Men det har varit tydligt i modern tid att det är en växande trend som män, om de vill vara moderiktiga, bör följa. Under de senaste åren kommer en formell outfit aldrig att betraktas som formell utan slips, vare sig det är en fluga eller de långa slipsarna. En sak är säkert, mäns lidande med slips fortsätter eftersom det inte finns något som tyder på att trenden förändras. Även om vi bombarderas med nya mönster, har slips accessoarer rotat till herrmode. En designer slips anses vara grundläggande kläder, ett behov och inte bara enbart tillbehör.

Related Posts

Lämna ett svar